Szűz Mária Szeplőtelen Szívének tisztelete

2024.04.06. 10:30

Elsőszombati engesztelés Búcsúszentlászlón

Péter B. Árpád

A portugáliai Fátima közelében 1917. május 13-án három pásztorgyermek, a tízéves Lúcia Santos és unokatestvérei, a kilencéves Francisco és a hétéves Jacinta Marto egy asszonyt pillantottak meg, aki ragyogóbb volt, mint a nap. A jelenések mind a mai napig folytatódnak

Fotó: ZH

Folytatva a hagyományokat, áprilisban is megtartják az elsőszombati engesztelést a búcsúszentlászlói Szent László-templomban. Szűz Mária Szeplőtelen Szívének tiszteletére ma 16 órától keresztutat járnak a hívek, majd rózsafüzért imádkoznak, s gyónási lehetőség is várja őket az ünnepi szentmise előtt. 

A fátimai Szűzanya-szobor
Fotó: ZH

A Szűzanya 1925. december 10-én Pontevedrában megmutatta tövisekkel övezett szívét Lúciának, a fátimai látnoknak, és így szólt hozzá: „Hirdesd nevemben a világnak, hogy megígérem, ott leszek az üdvösséghez szükséges kegyelmekkel mindazok halálos ágyánál, akik öt egymást követő hónap első szombatján meggyónnak, megáldoznak, elimádkozzák a szentolvasót, s egy negyed óráig társamul szegődnek az elmélkedésben.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában