A falu borát is megválasztották

2024.04.10. 13:30

Borversenyt tartottak Gutorföldén

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a hagyományos borversenyt Gutorföldén a művelődési házban.

Korosa Titanilla

A zsűri tagjai és a Falu bora díjjal Tóth József

Fotó: Korosa Titanilla

A helyi szokásoknak megfelelően a bíráló bizottság tagjaival egy időben az eseményre érkező vendégek, köztük a boraikat a mustrára benevező gazdák is kóstolták és értékelték a nedűket.

A versenyre 41 bort neveztek, ebből 27 volt fehérbor, 2 rozé és 12 vörösbor. A fehérborok közül 7 kapott arany, 13 ezüst és 4 bronz minősítést, illetve 3 oklevélben részesült. A két rozé közül az egyik aranyérmet nyert, a másik bronzot. A vörösborok közt kiosztott a zsűri 3 arany, 8 ezüst és egy bronz minősítést. A Falu bora díjat Tóth József nyerte el Rigóhegyi Zenit borával.

A bíráló bizottság. Jobbról Lelkes Olivér, Vlasics Lajos, Kuprivecz József, illetve Nyakas István polgármester és Bognár István plébános
Fotó: Korosa Titanilla

A bírák elmondása szerint jó minőségű, letisztult borokat kóstoltak, bár az elmúlt évben az időjárás nem volt a legkedvezőbb, így nehéz dolguk volt a gazdáknak, meg kellett küzdeniük a szőlőt megtámadó betegségekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában