Bűnmegelőzési program Zalabéren

2024.04.01. 09:30

Az internetes visszaélésekre figyelmeztettek

A Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az Éveknek” Országos Szövetségének Zala vármegyei szervezete és a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság közös kampánya keretében bűnmegelőzési témájú tájékoztatót tartottak a közelmúltban Zalabéren.

Antal Lívia

Csizmazia Péter az online csalások veszélyeiről beszélt előadásában

Fotó: Zalabér önkormányzata

A rendezvényen Csizmazia Péter rendőr törzszászlós Biztonságban a Neten című előadásában az online csalásokra hívta fel a figyelmet. Mint mondta, az internetnek hasznossága és szükségessége mellett számos hátránya is van. Az arctalanság megkönnyíti a rossz szándékú cselekedeteket. A legfontosabb egy email, sms, messenger üzenet megnyitásakor, és a telefonbeszélgetések során átgondolni azt, ki mit kér tőlünk.

- Az interneten való vásárlást és ügyintézést lehetőség szerint az általunk ismert felületeken intézzük. Ezáltal elkerülhető, hogy a csalók által létrehozott hamis oldalakra kerüljünk. Szintén nagyon fontos, hogy a magyar bankok, hivatalok semmilyen esetben nem kérnek hozzáférési engedélyt számítógépünkhöz, telefonunkhoz. Így ha valaki azt kéri, hogy telepítsünk olyan programot, amellyel ő is hozzáférhet, és „elintézi” a dolgot, az biztosan csalás! – hangsúlyozta Csizmazia Péter.

- A közel egy órás tájékoztató során az is kiderült, hogy a jelenlévők többsége már esett áldozatul csalóknak, vagy kaptak olyan üzenetet, hívást, amely nyilvánvalóan rossz szándékú próbálkozás volt. Ismerjük és szeretjük használni okos készülékeinket, de ezt minél figyelmesebben, körültekintőbben tegyük, ahogy erre intenek ebben a kampányban – emelte ki Kozma Ferenc, Zalabér polgármestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában