Emlékkoncert a zeneiskolában

2024.04.14. 17:00

A 100 éve született magánénektanárra, Szentendrey Zsuzsannára emlékeztek

Nagykanizsán a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI Pásztor Irma nagytermében szombaton az iskola egykori magánénektanárára, a 100 éve született Szentendrey Zsuzsannára emlékeztek. A műsor díszvendége Zádori Mária, Kossuth-díjas énekművész volt.

Benedek Bálint

Az emlékkoncerten többek között a Baráth Yvette karnagy vezette Farkas Ferenc Énekegyüttes is fellépett

Fotó: Szakony Attila

A rendezvényt Baráth Zoltán és Baráth Yvette szervezték, hiszen jól ismerték Szentendrey Zsuzsannát, aki mintegy 50 évig tanított az intézményben. Énekművészek, korábbi és jelenlegi tanítványok emlékeztek a kivételes pedagógusra. 

A nagyterem falaira a tanárnőt bemutató fényképekből és dokumentumokból álló tárlat került. Majd Baráth Zoltán ismertette az énektanár életét, méltatva a munkásságát. Majd Baráth Yvette beszélgetett olyan énekesekkel, akik a nagy formátumú pedagógustól kaptak hivatást és értékeket. Ezt követően fellépett a Farkas Ferenc Énekegyüttes, viszont a koncert nagy része Baráth Yvette szólistáira épült, akik elindultak az éneklés felé vezető úton, illetve erre életcélként tekintenek. Vannak, akik konzervatóriumban tanulnak, és olyanok, akik már énekművészként diplomáztak. A megemlékezésen videóról jelentkezett be Balázs Júlia, élőben énekelt a nagykanizsai közönségnek: El-Sayed Jázmin, Herle Zsófia, Molnár Péter, Neumajer Sára és Vadkerti-Tóth Martin.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában