Közel százan fogtak össze a felújításáért

2024.03.25. 11:30

Újraszentelték a Péter-Pál-kápolnát Besenyőben

Szombaton délután a hagyományos tavaszköszöntő borút, hegy- és szőlőáldás fénypontjaként Stróber László apátplébános Zalaegerszegen újraszentelte Besenyő-Öreghegy közösségének Péter-Pál-kápolnáját.

Fincza Zsuzsa

Az öreghegyi csapat a már újraszentelt kápolna előtt

Fotó: Fincza Zsuzsa

Tavaly nyáron, a kedves, kicsi szőlőhegyi templom felépítésének 20. évfordulóját ünneplő jubileumi szentmisén Stróber atya szentbeszéde végén megemlítette, hogy a gazdák és az ott lakók összefogását fémjelző épület tetőzete a két évtized alatt erősen leromlott, felújításra szorul. A hívek "értettek a szóból", elhatározták, hogy újra összeadják az erejüket s forintjaikkal hozzájárulnak, hogy megjavíttassák a tetőszerkezetet és új cserepeket vásároljanak. A szervezést és a lebonyolítást a kápolna szomszédságában közösségi teret épített polgárőrök vállalták fel. Közel 100 támogató jóvoltából rövid időn belül összegyűlt a szükséges összeg, amiből megvásárolták az új tetőcserepeket és kifizették az építő vállalkozót. Az apátplébános lapunknak elmondta, hogy a besenyő-öreghegyi mellett a zalaegerszegi Szent Mária Magdolna-plébániához tartozik még a jánkahegyi Szent Antal-kápolna is, ahol szintén évente egyszer, a névadó szent tiszteletére rendezett búcsú alkalmával tartanak szentmisét. A ceremónia végén példaértékűnek nevezte és megköszönte az öreghegyi hívek támogatását.

Stróber László apátplébános megköszönte az öreghegyiek újabb összefogását
Fotó: Fincza Zsuzsa

Megköszönte Öreghegy lakói és szőlősgazdái összefogását, valamint a polgárőrök szervező és lebonyolító munkáját Gecse Péter alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője is, s a jeles alkalomból a Besenyő és Öreghegy Polgárőr Egyesületnek átadta Balaicz Zoltán polgármester aláírásával Zalaegerszeg Megyei Jogú Város kitüntető Emléklapját.

Gecse Péter példaértékűnek nevezte az öreghegyiek munkáját
Fotó: Fincza Zsuzsa

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában