A Hot Brass Band koncertjeiről készült képek a Honvéd Kaszinóban

2024.03.20. 20:00

Jazzgenetika, avagy koncertfotók a falakon

A "Jazzgenetika - '70-es évektől Nagykanizsán" címmel nyílt fotókiállítás kedden a Honvéd Kaszinóban. A tárlaton nagykanizsaiak alkotta Hot Brass Band mellett még három másik formáció koncertjeinek fényképei láthatók.

Benedek Bálint

Jazzgenetika címmel nyílt kiállítás Nagykanizsán a Honvéd Kaszinóban. A megnyitón az esemény szervezője, Domján Attila, Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója és Baráth Zoltán zenetanár.

Fotó: Szakony Attila

Az eseményen megjelent zenerajongókat és egykori tagokat a főszervező, egykori zenész Domján Attila köszöntötte. Elmondta: két éve, amikor a zene világnapjához kötődően a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI-val közösen megszervezték a "Oh, azok a nyolcvanas évek" című koncertet felmerült, hogy a Hot Brass Band tagjaival is lehetne egy hasonló gálakoncertet tartani.

- A sok szervezés és előkészítést követően március 23-án (szombat) 18 órakor a Honvéd Kaszinó tükörtermében a Kanizsa Big Band vendégeiként fellép a Hot Brass Band, Elek István (szaxofon), Sinkovics István (zongora) és sok más meglepetés várja a közönséget. Ennek egyfajta felvezetéseként Halmos Ildikó az intézmény igazgató ötlete nyomán nyílt a fotókiállítás, melyen több eddig feledésbe merült kép került elő. Egyik, azóta elhunyt ismerős, Korpavári Attila fotós küldött felvételeket, amiket további képekkel egészítettünk ki.

Ezt követően a Hot Brass Band (HBB) alapítója, Baráth Zoltán zenetanár szólt a közönséghez. Nagy örömnek tartja, hogy a zenekarból ilyen sokan fontosnak tartották a múltidézést, a tárlat megtekintését.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában