VÁROSHÁZA

2024.03.04. 08:00

Javaslatokat várnak Zalaegerszeg város kitüntető címeire

Zaol.hu

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata méltó módon kívánja elismerni azon személyek, szervezetek és közösségek munkáját, akik tevékenységükkel hozzájárultak Zalaegerszeg város fejlődéséhez, jó hírének növeléséhez, kiemelkedően és maradandóan gazdagították a város gazdasági, társadalmi, kulturális, művészeti, sport- és egyéb értékeit.
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése Zalaegerszeg Vá­ros Díszpolgára legmagasabb helyi elismerési formájú kitüntető címet adományozhat azon személyek számára, akik hosszú időn át kifejtett munkásságukkal, a gazdasági, sport-, kulturális, művészeti élet területén maradandó alkotásukkal különösképpen emelték vagy elősegítették a város fejlődését, előrehaladását, illetve azok számára, akik egész életművükkel hozzájárultak az egyetemes haladás, kultúra, művészet fejlődéséhez, s ezzel elősegítették a város tekintélyének és jó hírének növelését.
A díszpolgári cím adományozásával elhunyt személy emléke is megtisztelhető.
Fenti rendelet alapján Pro Urbe Zalaegerszeg kitüntető cím adományozható annak a személynek, illetve szervezetnek, közösségnek, aki (amely) a tudományok, a fejlesztés, a művészetek, a sport és a közösségi élet egyéb területén példaértékű, magas színvonalú munkájával hozzájárult Zalaegerszeg város közösségi életének fejlődéséhez.
A kitüntetésekre a közgyűlés tagjai, a közgyűlés bizottságai, a városban működő társadalmi szervezetek, egyesületek, szakmai szövetségek, érdekképviseleti szervek és egyházak, továbbá a Zalaegerszeg Város Díszpolgára cím esetében legalább 500, míg a Pro Urbe Zalaegerszeg cím esetében 200 zalaegerszegi állandó lakos tehet javaslatot, melyet részletes indokolással, az átadás évének március 10. napjáig kell megküldeni a város polgármesterének.
A címek adományozására vonatkozó, indokolással ellátott javaslatot 2024. március 10. napjáig beérkezőleg kell eljuttatni Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármesteréhez (levelezési cím: 8900 Zalaegerszeg, Kossuth L. u. 17–19.; e-mail-cím: [email protected]).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában