Hangolódás az ünnepre

2024.03.30. 17:00

Húsvétváró kézműves teadélután A Göcseji Tudásközpontban

Karkötőt, képeslapot készítettek, majd tiszta gyapjúval dolgoztak, amiből tojást formáltak, a felületére színes anyag és tavaszi, húsvéti mintázat került, méghozzá tűnemezelés technikával.

Arany Horváth Zsuzsa

Birkás József, Nikitscher Bernadette, a Göcseji Tudásközpont szakmai koordinátora és Birkás Luca nemeztechnikával készülő húsvéti tojást készített szombaton délután

Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

A recés-fogazott végű nemezelő tű segítségével bedolgozott, tömörített anyaggal alakítható ki a minta a nemeztojáson. Ottjártunkkor a tű Nikitscher Bernadett kézműves mester, a Göcseji Tudásközpont szakmai koordinátora keze által járt szorgosan, míg az ötéves Birkás Luca a színeket válogatva készítette elő a nemezanyagot, hogy a végeredményt, a sárga-kék virágokkal ékes piros nemeztojást majd hazavihesse a szüleinek, testvéreinek. 
A műveletet a nagypapa, Birkás József "felügyelte", akivel a húsvétváró szombat délutánon még a Mindszentyneumba is ellátogattak, ahol szintén tematikus játszóház várta a zalaegerszegi családokat. A Göcseji Tudásközpont jövő héten, a tavaszi szünetben április 3.-6. között délután 13,30-tól 17 óráig minden nap várja a gyerekeket kézműves foglalkozással, társasjátékkal, teasarokkal, ügyességi vetélkedővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában