Zaol podcast

2024.03.24. 09:00

Hungarikum lett a lángos – Vendégünk Miklós Beatrix, aki Hévíznek hozta el a sikert (2. rész)

Hét nemzeti érték kapott nemrégiben Hungarikum-díjat. Az egyik elismerés Hévízre került.

Péter B. Árpád

Miklós Beatrix, illetve Hévíz nevéhez kötik a lángos hungarikummá minősítését. Bevallotta: ő is nagyon szereti ezt az étket

Fotó: Péter B. Árpád

A közelmúltban a hungarikumok közé emelt magyar cifraszűr, a lángos, a Pozsonyi kifli, a füredi Anna-bál, a székelykapu, a teqball és a höveji csipke közül a lángos elismerése Hévízhez, egészen pontosan Miklós Beatrixnak, a Hungarikum Programiroda vezetőjének nevéhez fűződik, aki több évet dolgozott e projektben, megalkotva a magyarok és a külföldi vendégek körében egyaránt kedvelt, hajdan zsírban, ma már inkább olajban sütött étek szükséges dokumentációját, benne a receptúra pontos leírását is.

A Zaol-podcast friss adásában e folyamat részleteiről mesélt, és bevallotta: nagyon szereti a lángost, s számára büszkeség, hogy – az ő munkája révén is – a zalai fürdőváros nevéhez immár két hungarikum kötődik, hiszen korábban a világhírű fürdőkúra is megkapta már ezt az elismerést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában