A globális elit – honnan szerezték a vagyonukat?

2024.03.21. 13:00

Folytatódnak a Tudományos Stand-Up Estek a zalaegerszegi Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban

Április 3-án 18 órakor dr. Pogátsa Zoltán közgazdász, szociológus előadása következik A globális elit címmel.

Arany Horváth Zsuzsa

dr. Pogátsa Zoltán

Fotó: ZH

Kikből áll korunk globális elitje? Miből szerezték vagyonukat, és milyen úton? Hol élnek és hogyan? Ahhoz a nemzethez kötődnek, amelynek tagjaként meggazdagodtak, vagy igazi kozmopoliták? Hogyan ejtik foglyul az államokat? Hogyan rejtik adóparadicsomokba a pénzüket? Őszinte-e a jótékonykodásuk? Ilyen és hasonló kérdésekre keresi a választ Pogátsa Zoltán közgazdász-társadalomkutató április 3-án, szerdán 18 órakor a Keresztury VMK-ban.

Dr. Pogátsa Zoltán  az Eötvös Loránd Tudományegyetemen  szociológia szakon 1999-ben szerzett szociológus diplomát. 1997-98-ban Londonban, a Westminsteri Egyetemen politológiát és nemzetközi kapcsolatokat tanult. Az ELTE elvégzése után 1999-2000-ben a budapesti CEU-n MA hallgató lett Délkelet-Európai Tanulmányok szakon. Közben már PhD hallgató volt 1998-2004 közt Brightonban, ahol 2004-ben elnyerte a PhD tudományos fokozatot. 2001-2003 közt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen MBA mesterképzést végzett gazdasági és pénzügyi szakirányon.1999-től a Nyugat-magyarországi Egyetem Társadalom és Európa tanulmányok Intézetének oktatója, kutatója, egyetemi docense. A BME tanársegédje és kutatója 2000 és 2005 között. Kutatási területe az európai integráció, különös tekintettel a periféria országaira.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában