Konferenciát szerveztek az Afrika megmentésével foglalkozó szervezeteknek

2024.02.21. 19:17

Zöld programok mutatkoztak be a nagykanizsai Halis-könyvtárban

A fővárosi Jane Goodall Intézet szervezésében "Együtt a remény útján, itthon és Afrikában. Változtassuk meg a világot!" címmel tartottak konferenciát a nagykanizsai Halis-könyvtárban. A bibliotéka részéről Benke Dániel mutatta be az intézményük zöld programját és az eddig elért eredményeket.

Benedek Bálint

Az előadók között balról a második Benke Dániel hívta életre a konferenciát a könyvek között

Fotó: ZH

A Jane Goodall Intézet a méltán híres "Passzold vissza Tesó!" programja mellett az Ugandában elért eredményeket is vázolta a közönségnek. Utóbbi helyszínen az elmúlt években kikötőt és egy iskolát is sikerült felújítaniuk.

Fotó: ZH

A helyi közösségek közül a nagykanizsai Loco-Motiv Közösségi Alapítvány mutatta be közösségépítő, illetve pártoló programjait, többek között a Green Gerilla pályázatukat. - A Magyar Máltai Szeretetszolgálatról sem elsősorban az afrikai missziók jutnak az eszünkbe, pedig nagyon aktív szerepet vállalnak Afrikában - mesélte Benke Dániel. - Különböző projektjeikkel szeretnék elérni, hogy mindenki tiszta vízhez és tisztálkodási lehetőséghez juthasson. Jelen világunkban kiemelt jelentősége van az önkéntességnek, az önkéntes munkának, mind Afrikában, mind a világ bármelyik pontján. Ezért is tudott jó szívvel a programhoz csatlakozni a nagykanizsai könyvtár.

Fotó: ZH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában