Kulturális Kikötő

2024.02.06. 12:30

Új találkozási pont készül Zalaegerszegen

A kikötő olyan élettér jelképe, ami sokszínű, nyitott, pezsgő és izgalmas találkozóhelyként szolgálhatja a zalaegerszegi közönséget.

Arany Horváth Zsuzsa

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Ezzel a szándékkal formálódik Kikötő néven új közösségi műhely Zalaegerszeg központjában, az Ady utcában, ahol szombaton önkéntesek dolgoztak a helyiség felújításán. A pincehelyiséget közel ötven főt befogadó, inspiratív programoknak helyet adó közösségi térként tervezi megnyitni a Torday Renátó vezette civil baráti közösség.

Torday Renátó a február 3-án kezdődött munkálatok kapcsán lapunknak elmondta, a Kikötő fiataloknak, civil csoportoknak és akár a különböző helyi politikai pártoknak szeretne teret adni, akik a fontos társadalmi, életviteli, közéleti, környezetvédelmi és egyéb témák iránt érdeklődnek és közösen szeretnének tenni szűkebb pátriájukért. A programkínálat tervezetében előadások, filmvetítések, kiállítások, színházi és zenei esték, alkotó- vagy játékműhelyek, közös kirándulások szerepelnek.

A Kikötő megnyitását a felújítás után, március elejére tervezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában