A versenyeredmény 30 plusz pontot érhet

2024.02.28. 14:30

Többletpontszerző lehetőségek a PE Zalaegerszegi Egyetemi Központjában

Új felvételi pontszámítási metódus lép életbe 2024-ben, a felsőoktatási intézmények a középiskolai tanulmányok és az érettségi vizsga eredménye alapján szerzett maximum 200-200 pont mellé 100 pluszpontot is beszámítanak, melynek megszerzési feltételeit az egyetemek maguk határozhatják meg.

Arany Horváth Zsuzsa

A lehetőségek közt szerepel az emelt szintű érettségi vizsga, a nyelvvizsga/nyelvtudás, a szakképesítés, a felvételi vizsga (szóbeli vagy írásbeli), tanulmányi és művészeti versenyek, munkatapasztalat, kompetenciateszt, sporteredmények, felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevél, esélyegyenlőség, az önkéntes katonai szolgálat. Ezek mellett a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központja (PE ZEK) az egyéb kategóriában versenyeken való részvételt kínál.

 Dr. Palányi Ildikó dékán, a PE ZEK megbízott főigazgatója
Forrás: PE ZEK

A PE ZEK  a pluszpontok megszerzésére INNO-UP TECH - három-három fős - csapatversenyt szervez mérnöki és informatikai képzésre készülő középiskolás diákoknak, melyet két fordulóban rendeznek meg személyes jelenléttel március 25-én 10 órakor, és április 15-én 13 órakor, tudtuk meg dr. Palányi Ildikótól, a PE ZEK megbízott főigazgatójától, a Gazdálkodási Kar dékánjától. A természettudományos és informatikai feladatok megoldása után az első három helyezett 30 pluszpontot kap. A jelentkezéseket március 11-ig kell elküldeni az egyetem honlapján található űrlap segítségével. Az egyéni statisztikaversenyt pedig azoknak a  középiskolásoknak ajánlják, akik közgazdász képzésre szeretnének jelentkezni. Itt is 30 pluszpontot kap az 1.-2.-3. helyezett és a különdíjat lenyerő diák. E verseny első fordulóját március 18-án, a másodikat április 11-én rendezik meg, jelentkezési határidő március 11.

Nemcsak a végzősöknek érdemes jelentkezni, hanem az alsóbb évfolyamosoknak is, hiszen a megszerzett többletpontok 5 évig érvényesíthetők.  Az online jelentkezés során kötelezően megadandó adat a név, iskola és email cím.  Részletek  a zek.uni-pannon.hu oldalon találhatók, de Palányi Ildikó javasolja, hogy az egyetemi kar honlapját  gyakran látogassák a tanulók, hiszen újabb kínálatokat is találhatnak rajta hamarosan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában