Mutatjuk!

2024.02.04. 13:30

Mire érdemes figyelni a téli kerékpározásnál?

Egyre többen kerékpároznak télen is, ami nem olyan elrettentő dolog, mint elsőre hangzik. Ha jó az idő, süt a nap, akkor semmi sem tarthat vissza egy jó tekeréstől. Főként, ha alaposan felkészülsz a kihívásokra.

Zaol.hu

Forrás: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

A tájnak egy teljesen más arcát fedezheted fel, és a tömegeket sem kell kerülgetned. Persze az időzítésen sok múlik; más egy szikrázó napsütéses napon pedálozni, mint a szemerkélő ködben – írja az aktivmagyarorszag.hu.

Téli kerékpározáshoz szükséges öltözködés
A legnagyobb kihívás gyakran az első lépés megtétele. Biztos lehetsz benne, hogy az első néhány kilométer után kellemesen felmelegedsz. A kerékpározás több energiát igényel, mint a séta, így ha túl sok réteget viselsz, még a hidegben is kiizzadsz. Próbálj meg egy réteggel kevesebbet, vagy vékonyabbat viselni, mint túrázás során! Nem csak a ruházat mennyisége, hanem annak minősége is számít. Például a kötött pulóver nem a legjobb választás.

A legfontosabb tényező a hőérzet szempontjából az, hogy milyen anyag érintkezik a bőröddel. A pamut anyagok nedvességet szívnak magukba, ami tovább hűthet. A legjobb egy technikai aláöltözet lehet, legyen az műszál, vagy merinó gyapjú, amely elvezeti az izzadságot, így melegen tart.

A teljes cikket a likebalaton.hu oldalon olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában