Energiatakarékos

2024.02.17. 16:30

Letenye is csatlakozott a lakossági LED-csereprogramhoz

Ahogy az ország számos más települése, Letenye is csatlakozott ahhoz az ingyenes LED-csereprogramhoz, amelynek elsődleges célja a háztartásokban használt régi izzók kiváltása korszerű, energiatakarékos fényforrásokkal. A program iránt élénk érdeklődés mutatkozott a városban.

Gyuricza Ferenc

Minderről Farkas Szilárd polgármester tájékoztatta lapunkat. Elmondta: a programnak tavaly már volt egy első köre, ám abban nem vett részt minden potenciálisan érintett család. Az irányító hatóság – az érdeklődés nagyságát látva – újabb lehetőséget biztosított a csatlakozásra, ám ezúttal már csak azon lakossági felhasználók számára, akik akár objektív, akár szubjektív okok miatt, de lemaradtak az első szakaszról.

A LED-csereprogram során a regisztrálók által közölt adatok – például az áramfogyasztás mértéke, az adott lakás alapterülete. illetve a helyiségenkénti izzók száma – alapján állapítják meg, hogy az adott háztartás hány olyan LED-fényforrásra jogosult ingyenesen, amelyek használata révén jelentős csökkenés érhető el az áramszámlában. Ezeket a fényforrásokat egy későbbi időpontban vehetik át az érintettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában