A családokra és az elköteleződésre irányuljon a figyelem

2024.02.13. 12:00

Házasság hete programsorozat Zalaegerszegen

Állandó megújulásban mottóval hirdette meg a házasság hete rendezvényét a zalaegerszegi Családkapocs Keresztény Kulturális Egyesület. A hét több napján házaspároknak elfoglaltságot kínáló programsorozatot hétfőn nyitották meg a Mindszentyneumban.

Antal Lívia

Vigh László, Kiss Kornél testvér, dr. Varga Péter és Kéry Henriett szervezők, Kigyóssy Örs és Kigyóssy-Bózsó Andrea a házasság hete programsorozat nyitó rendezvényén

Fotó: Pezzetta Umberto

A házasság hete Angliából ered, ami egyfajta válasz az eltúlzott Valentin-napra. Magyarországon már több mint két évtizede rendeznek programokat erre a hétre, melynek célja, hogy a házasságra, a családokra és az elköteleződésre irányuljon a figyelem, mondta el Kéry Henriett, a Családkapocs Keresztény Kulturális Egyesület elnöke.

Vigh László országgyűlési képviselő köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy a házasság értékrend Magyarországon, amelyről az Alaptörvény kimondja: egy férfi és egy nő kapcsolatából jön létre.

– A házasságkötés nem egy autóvásárlás, hogyha már nem tetszik, újat veszek, a házasság ugyanis életre szól. A közel negyvenéves házasságom első harminc évében megpróbáltunk a feleségemmel egymáshoz csiszolódni. Négy gyermekük nevelése nagyon lekötött bennünk. Az elmúlt tíz évben azonban már rácsodálkozhatunk az életre, minden reggel együtt reggelizünk, megbeszéljük az aznapi teendőket. Családunk kultúrájához szorosan hozzátartozik az egymással és az ünnepekre hazaérkező gyerekeinkkel és unokáinkkal a minőségi beszélgetés. A családot, a házasságot semmi nem helyettesítheti, olyan érték, amit fontos megőrizni – fejtette ki a parlamenti képviselő.

A folytatásban Kis Kornél ferences testvér szólt a jelenlévő házaspárokhoz, kiemelve azt, hogy a házasság a szeretetnek olyan minősége és megélése, amit Isten kezdettől fogva tervezett. A házasság Krisztusban még teljesebb lett, szentségként beszélünk róla. Őt Kigyóssy Örs és Kigyóssy-Bózsó Andrea pár- és családterapeuta követte. Húsz éve házasok, és öt gyermeket nevelnek. A hallgatóságnak arról beszéltek, hogy a házaspárok hogyan erősíthetik kapcsolatukat a hétköznapokban.

A héten csütörtökön, pénteken és szombaton előadás, keresztút és romantikus vacsora várja a házaspárokat. A programsorozat szentmisével és a házaspárok megáldásával ér véget a Mária Magdolna templomban. Akkor sorsolják ki a szerelmi kalandtúra nyerteseit is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában