Helyi közélet

2024.02.03. 07:43

Értékteremtő Közösségekért Díj a Zalai Táncegyüttesnek

Budapesten, a Miniszterelnökség konferenciatermében ünnepélyes keretek között adta át Panyi Miklós, a Miniszterelnökség miniszter-helyettese és Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár az Értékteremtő Közösségekért Díjat a Zalai Táncegyüttes részére.

Arany Horváth Zsuzsa

Kósa Ruben az együttes vezetője Kósa-Kemes Laura, az együttes táncosa, előttük a friss kitüntetés

Fotó: Pezzetta Umberto

A magas rangú állami kitüntetést Kósa Ruben művészeti vezető vette át.A díjat Vidovicsné Bene Erzsébet jelölésére és Balaicz Zoltán polgármester ajánlására nyerte el a több mint 60 éves múltra visszatekintő táncegyüttes, mely számos országos elismertségre szert tett táncos nevelt az évek alatt. A Zalai Táncegyüttes legutóbbi önálló estje az Eredet címet viselte, melyet a Hevesi Sándor Színházban mutattak be az évente hagyományos gálaműsor keretében. A táncegyüttes tagjai a COVID alatt a közösségi média adta lehetőségeket kihasználva épített közösséget a táncvideók, mesék közzétételével.

Idén az elismerésre 28 civil szervezet és 25 természetes személy előterjesztése érkezett.

Az idei díjazottak: Gonda László zongoraművész, zenepedagógus, az Egri Zenészek Egyesületének elnöke és a Zalai Táncegyüttes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában