Helyi közélet

2024.02.25. 15:00

Diákoknak hirdet pályázatot a Béke-Shalom Baráti Társaság zalaegerszegi szervezete

Zalaegerszegen az elmúlt időszakban két mozifilm megtekintését is támogatta a Béke-Shalom Izraeli-Magyar Baráti Társaság zalaegerszegi szervezete.

Arany Horváth Zsuzsa

Jelenet az Érdekvédelmi terület című filmből. A moziélmény is felhasználható a pályamű elkészítéséhez

Forrás: ZH-Archívum

A Golda című izraeli és az Érdekvédelmi terület című angol filmet 60-60  egerszegi diák tekinthette meg az Art Moziban, a jegyeket a társaság fizette. A filmélményeket is felhasználva jelentkezhetnek a középiskolások arra a pályázatra, amelynek a Zalaegerszegen valaha élt, s a 80 évvel ezelőtti holokauszt áldozatává vált zsidó családok, városlakók hiánya a témája. A neves egerszegi zsidó polgárok élete, a hozzájuk köthető épített környezet, is témája lehet a 3-5 oldalas terjedelmű pályaműnek.  Forrásul a Zalaegerszegi zsidóság története a betelepüléstől napjainkig című kötetet, a Zala megyei zsidó emlékei című kiadványt, az Együttélés és kirekesztés című tanulmánykötetet ajánlja a baráti társaság.

A pályázatokat március 31-ig várják a közös programban részt vevő iskolák diákjaitól ( ZSzC Csány László Technikuma, Zrínyi Miklós Gimnázium, Kölcsey Ferenc Gimnázium, ZSzC Ganz Technikuma), az írásokat az iskolákban kell leadni.

A pályaműveket szakértő bizottság értékeli, az eredményhirdetésre április 17-én kerül sor. 

Az iskolánkét első helyezett négy fiatal a baráti társaság utazási költségeket biztosító támogatásával részt vehet a május5-8 között rendezendő az Élet menete programon, amelynek során az utazók Budapestről vonattal mennek meglátogatni az auschwitzi tábort, valamint a krakkói Schindler Műveket. A baráti társaság felnőtt kísérőt biztosít. 

A második helyezett (egy fő), 25 ezer forint értékű sportszerutalványt, egy harmadik helyezett pedig 10 ezer forint értékű könyvutalványt kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában