Különleges látvány

2024.02.18. 09:30

Bakonyi lankák napozó szarvasai

Egy dunántúli természetfotósnak különleges pillanatot sikerült megörökítenie: a tél közepén csípett el több tucat szarvast, miközben azok gondtalanul élvezik ki az ilyenkor ritkaságszámba menő meleg napsugarakat.

Zaol.hu

Míg a vadcsoportok elsősorban estefelé mozgolódnak, addig jó időben nem számít szokatlannak, hogy a nappali órákban is kimozdulnak egy kis napsütésért

Forrás: likebalaton.hu

Joó Gábor bakonyszombathelyi lakos az elmúlt négy évben egyre többször kapta magát azon, hogy vadállatokat fotózott. A szenvedéllyé avanzsálódott hobbi űzése során egy januári séta alkalmával sikerült egy különleges pillanatot lencsevégre kapnia: a bakonyi domboldalon rengeteg szarvas sütkérezett a napos mezőn. – A Bakonyt régóta járom. Egyik túrám során, ami kissé hosszasra sikeredett, találkoztam a domboldalban napfürdöző gímszarvasokkal. Ez január 11-én, a kora délutáni órákban történt. A domb tetején, egy kis erdős sziget mellett feküdtek. Rajtuk kívül volt még a tisztáson 2 rudli is, összesen olyan 200-300 állat lehetett – írja a likebalaton.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában