Beruházás

2024.02.16. 14:37

Az ÉVE megmutatta, hol épül a napelempark

Az elmúlt napokban nagy vihart kavart a hír, miszerint napelempark épül a Csónakázó-tó közelében. Pénteken a tervezett beruházás helyszínén árult elrészleteket az ügyről dr. Fodor Csaba és Horváth Jácint, az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakcióvezetője és helyettese.

Pásztor András

Horváth jácint (balról) és dr. Fodor Csaba a leendő napelempark előtti földterületen, a 61-es elkerülő út mentén

Fotó: Pásztor András

Dr. Fodor Csaba elmondta: Dénes Sándor polgármestersége alatt az akkori fideszes városvezetés szakhatósági hozzájárulást adott  az állami tulajdonú ingatlanon az állami tulajdonú cég beruházásához. Ennek megfelelően a beruházó megkapta a szükséges engedélyeket a kormányhivataltól, melyekkel szemben nem élt jogorvoslattal a fideszes városvezetés, így azok jogerőssé váltak.

Mint elhangzott: a mostani döntés nem a napelempark megvalósításáról, nem annak elhelyezkedéséről szólt, hanem egy föld alatti kábel kiépítéséről, valamint két kapcsolószekrény elhelyezéséről. A Tulajdonosi Bizottság ezt a hozzájárulást adta meg. Az ÉVE vezetői azt is hozzátették: ha valaki most akarna napelemparkot építeni, már szakhatósági hozzájárulást sem kellene kikérnie az adott önkormányzattól.

Horváth Jácint hozzátette: a főépítész véleménye szerint a Csónakázó-tó partjáról sehonnan nem lesz látható a napelempark, amiből az következik, hogy Balogh László polgármester szándékosan vezette félre a közvéleményt.

A napelempark ugyanis nem a Csónakázó-tó mellett, hanem jóval távolabb, a 61-es elkerülő út mentén épül majd, állami területen, állami tulajdonú cég beruházásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában