Országos verseny általános iskolás diákoknak

2024.02.15. 11:00

A madártani egyesület minden évben a madarak és fák napjához időzíti a viadalt

A madarak és fák napja alkalmából idén is országos versenyt hirdet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

Varga Andor

Forrás: Illusztráció: MME

A civil szervezet közleménye szerint a megmérettetés célja bemutatkozási lehetőséget biztosítani a természet iránt érdeklődő gyerekeknek, akik az iskolai órákon, szakkörökön, erdei iskolákban és természetjárások során szerzett tudásukat szeretnék összemérni az ország más részein élő kortásaikéval. A versenyre 10-14 éves (általános iskola 5-8. osztályos) tanulókból álló háromfős csapatok jelentkezését várják, ennek határideje 2024. március 15. A csapatok első körben a területi fordulón vesznek majd részt, ilyet több helyszínen is rendeznek, minden csapat az iskolájához legközelebbire kerül. A területi viadal időpontja: 2024. április 12. A nyitó fordulók győztesei jutnak tovább az országos döntőre, amit május 11-én, a Gödöllői Királyi Kastélyban rendeznek meg. Az MME emlékeztet: a madarak és fák napja több mint százéves hagyománnyal rendelkező jeles nap hazánkban, minden év május 10-én ünnepeljük. Célja: felhívni a figyelmet a természetvédelem fontosságára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában