Beruházás az önkéntes tűzoltók javára

2024.01.31. 11:00

Új tűzoltószertár épült két ütemben Alsópáhokon

Alsópáhokon befejeződött az új tűzoltószertár második ütemének kivitelezése. A projekt a meglévő tűzoltószertár felújítását és bővítését is tartalmazta, amelyre az Alsópáhoki Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület nyert két alkalommal forrást a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapján. Az önkormányzat koordinálta mindkét pályázatot és területet biztosított a fejlesztéshez.

Antal Lívia

Czigány Sándor polgármester, Horváthné Makó Judit alpolgármester és Murányi Mihály, az önkéntes tűzoltó egyesület vezetőségi tagja

Fotó: Antal Lívia

Az első ütemben a meglévő szertár bővítése készült el a 6 millió forint értékű pályázati támogatással. A projekt második ütemében – további 7 millió forint támogatásból - az új, 40 négyzetméter alapterületű szertárrész belső munkálatai, illetve gépészeti és villamos rendszerének kiépítése történt meg a régi épületrészt is érintve. A terveket Kusztorné Tuba Zsuzsanna építész készítette, a műszaki ellenőr Kusztor László volt. A korszerű öltöző és a vizesblokk az önkéntes tűzoltók kényelmét szolgálja, mondta el Czigány Sándor, Alsópáhok polgármestere.

Kiemelte, hogy a két sikeres pályázat előkészítését és benyújtását az önkormányzat részéről Horváthné Makó Judit alpolgármester, településfejlesztő végezte. Az önkormányzat a hivatal melletti saját telkén biztosított helyet az új tűzoltószertárnak. A polgármester hangsúlyozta, az elmúlt 12 évben folyamatossá váltak az önkéntes tűzoltó egyesületet érintő fejlesztések. Elmondta, 2011-ben az önkéntes tűzoltó egyesület saját forrásból használt, de műszakilag jó állapotú tűzoltóautót vásárolt Ausztriában. Ezt követően a GESZ udvaráról a polgármesteri hivatal udvarára költözött át az egyesület. Itt építettek egy nagy garázst a tűzoltóautónak, és a pályázaton elnyert kilencszemélyes mikrobusznak. 2016-ban öltözőfalat létesítettek az önkéntes tűzoltók egyenruháinak és felszereléseinek. Két évvel ezelőtt a sportpályán az alsópáhoki lánglovagok önálló pályáját építette meg az önkormányzat az egyesülettel együttműködve.

- Az Alsópáhoki Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület a falu egyik legaktívabb civil szervezete, amelynek tagjai rendezvények lebonyolításában is részt vesznek. Munkájukkal érdemelték ki az önkormányzat ezekben a fejlesztésekben is megnyilvánuló segítését, amelyre valóban rászolgáltak - emelte ki Czigány Sándor polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában