Egymillió vendég a cél

2024.01.22. 19:30

Tó- és városvédő munkára készülnek Hévízen

Veszélyben van a Hévízi-tó – hangzott el a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület és a fürdőváros néhány polgára által tartott sajtótájékoztatón.

Péter B. Árpád

Kálóczi Zsuzsanna azt mondta, tó- és városvédő munkára készülnek

Fotó: Péter B. Árpád

Dr. Weller-Jakus Tamás, a KÉVE elnöke azt mondta, a tóért aggódó civilek kérték a segítségüket, mert veszélyes folyamatok indultak el Hévíz kincse körül. Hozzátette, most szakértők segítségével tárják fel és elemzik a helyzetet, s februárban megoldási javaslatokkal állnak elő, mert a fürdőváros természeti értékét meg kell védeni.

Kálóczi Zsuzsanna szerint „totális válsághelyzet van”, s az elmúlt 14 évben teljesen leépült a korábban virágzó település. Kiemelte: a legnagyobb gazdasági potenciál, „a gyógytó azonnal válaszlépésekért kiált”, hiszen ez az alapja mindennek a fürdővárosban. Úgy fogalmazott, e helyzet hívta életre helyi lokálpatrióták szervezett működését, és a tagok a KÉVE hévízi szekciójában ténykednek a jövőben, s a „civilség keretrendszerében” tó- és városvédő munkára készülnek.

Kálóczi Zsuzsanna kijelentette, Hévíz a világ leghíresebb, legspeciálisabb gyógyfürdőhelye, ezért „egymillió vendégéjszaka elfogadhatatlan”, a cél, hogy egymillió vendég érkezzen ide a jövőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában