A város történéseit mutatják be a profi és amatőr fotósok

2024.01.08. 14:00

Tizedszerre írták ki a Zalaegerszegi Sajtófotó Pályázatot

Ismét várják a Zalaegerszegi Sajtófotó Kiállítás fotóriporterei azoknak az alkotóknak a pályaműveit, akik 2023-ban is nyitott szemmel járták a zalai vármegyeszékhelyet és annak eseményeit. A tizedik alkalommal meghirdetett pályázatra január 25. éjfélig lehet nevezni. A kiállítás ezúttal új helyen, a Gönczi Galériában lesz március 6-án.

Mozsár Eszter

2024-ben is lesz sajtófotó kiállítás Zalaegerszegen, január 25-ig várják a nevezéseket.

Fotó: Zalaegerszegi Sajtófotó Kiállítás

Bár nincsenek kategóriák, ám a szervezők - a könnyebb eligazodás érdekében - az alábbi témaköröket javasolják a nevezőknek: hír-eseményfotó (egyedi), képriport (sorozat), valamint egyedi és sorozatfotóval egyaránt emberábrázolás-portré, művészet, sport, természet és tudomány, társadalomábrázolás (dokumentarista fotográfia), illetve bulvár és humor. Fontos hangsúlyozni, hogy nemcsak egerszegi alkotók jelentkezhetnek, csupán a témának kell a városhoz kötődnie.

Ezúttal is tartanak majd tárlatvezetéseket, bár már új helyszínen, a Gönczi Galériában. Felvételünkön Katona Tibor fotóriporter mesél a képek történetéről a tavalyi kiállításon.
Fotó: Pezzetta Umberto

- Szeretnénk minél szélesebb kört megszólítani, ezért bátran jelentkezzenek azok is, akik nem Zalaegerszegen laknak – hangsúlyozta Seres Péter ötletgazda. - Ugyancsak bátorítanék mindenkit a komoly szakmai zsűri előtti megmérettetésre, ugyanis erre nem mindig van lehetőség és kitűnő szakmai továbblépést jelenthet. Megjegyzem, ez nem csupán amatőröknek kiírt pályázat, valóban mindenkinek szól, aki lát benne fantáziát vagy szeretné megmutatni látásmódját.

A fotóriporter hozzátette, tavaly ugyancsak népszerű volt az ifjúsági kategória, várják most is az általános és középiskolások jelentkezését. A zsűri által kiválogatott fotók mellett a látogatók a szokásokhoz híven a három fotóriporter – Katona Tibor, Pezzetta Umberto és Seres Péter – elkapott pillanataiban is gyönyörködhetnek majd a Gönczi Galériában a XIV. Zalaegerszegi Sajtófotó Kiállításon. A pályázat részletei az esemény közösségi oldalán olvashatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában