Készülhetnek a macskurák

2024.01.16. 08:30

Pályázatot írt ki a gébárti alkotóház

Macskurák, avagy farsangi álarcok címmel pályázatot hirdet a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház a város és környéke általános iskolásainak farsangi álarcok elkészítésére különböző szabadon választott népi kézműves technikákkal és természetes alapanyagok felhasználásával. Két korosztály, az általános iskola 1-4., valamint az 5-8. évfolyamosai pályázhatnak. A felhívásra február 5-ig várják a műveket, mindenki egy pályamunkát készíthet.

Mozsár Eszter

Gébárton készült farsangi álarcok

Forrás: Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház

A szervezők célja, hogy a gyerekek és segítőik utánanézzenek, tanuljanak a hagyományos népi kultúráról, és fantáziájukat használva mutassák be az általuk elkészített farsangi álarcokat. A pályaműveket postán küldhetik vagy személyesen lehet leadni 2024. január 29.-február 2., valamint február 5-én 10-15 óra között.

A beérkező alkotásokat szakmai zsűri értékeli, amelynek döntése alapján a legszebbekből kiállítást rendeznek. A legkiválóbb munkákat beküldők díjazásban részesülnek, korosztályonként három elismerést adnak át február 11-én, vasárnap 14 órakor a Gébárti Alkotóházban. Részletek a Keresztury VMK honlapján olvashatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában