Hévíz továbbra is keresett

2024.01.02. 09:30

Idén tovább javulhatnak a turisztikai mutatók

A 2024-es előfoglalások alapján Hévíz továbbra is a legkeresettebb úti célok között van.

Péter B. Árpád

Hévíz a legtöbb indikátor esetében kifejezetten jól teljesített.

Fotó: Hévíz

A friss adatok szerint a mögöttünk hagyott ünnepi időszakból a szálláshelyeken tavaly év végén elsőként a szilveszter telítődött, jó pár frekventált wellnesshotel már november végén teltházat jelzett. A foglalásonkénti átlagár fejenként 15 ezer forint volt egy éjszakára.

A gazdasági környezet javulása várható 2024-ben, ami az utazások iránti kereslet erősödését is eredményezi – mondta Szabó Tamás, a Szallas.hu Magyarországért és Horvátországért felelős igazgatója. – További növekedési lehetőséget tartogat, hogy azok, akik 2023-ban anyagi megfontolások miatt nem mentek a nyaralni, az új évben már áldozni fognak rá.

Az eddigi 2024-es nyári foglalások alapján Budapest, Szeged, Siófok, Hajdúszoboszló, Pécs, Eger, Gyula, Balatonfüred, Hévíz és Debrecen a legkeresettebb úti cél.

Fotó: Hévíz

A belföldi turizmus élénkülését segítheti az is, hogy a SZÉP-kártyát 2024. január 1-jétől ismét csak szállásra és vendéglátásra lehet felhasználni. Erre nagy szüksége van a szektornak, mert a külföldi utazások a koronavírus-járvány után újra keresettek, s ez a trend marad is, ám valószínűleg már nem erősödik – vélekedett Szabó Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában