Nevezni maximum háromféle fehér száraz borral lehet

2024.01.09. 13:30

Idén is megválasztják Hévíz borát

Idén is megrendezi a Hévíz Turisztikai Egyesület (HTE) a város bora választást. Nevezni s a mintákat leadni február 5-ig lehet, a bírálatot négy nappal később tartják.

Péter B. Árpád

A 2022-es eredményhirdetés, balra Miklós Beatrix gasztronómiai szakember, a Hévíz Turisztikai Egyesület elnöke.

Fotó: Péter B. Árpád

Miklós Beatrix, a HTE elnöke elmondta, várják azon pincészetek jelentkezését, amelyek megfelelnek a pályázati feltételeknek, vagyis: valamely neves, országos vagy települési versenyen már megmérették fehér száraz boraikat, s ott díjat, elismerést kaptak.

– Termelőnként maximum háromféle borral lehet nevezni, s fajtánként négy darab 0,75 literes palackot kell elküldeni, vagy személyesen leadni a hévízi Tourinform-irodában, a cégszerűen aláírt nevezési lappal együtt. Fontos, hogy a benevezett tételekből a rendelkezésre álló készlet minimum ezer palack legyen. Aki a Hévíz város bora címet elnyeri, biztosítania kell ezt a mennyiséget, s vállalnia, hogy részt vesz a városi rendezvényeken, évente legalább két alkalommal – ismertette a szabályokat Miklós Beatrix.

Amely pincészet győztesen kerül ki a nemes versengésből, annak a város elektronikus és nyomtatott kiadványaiban való megjelenésre is igent kell mondania. A bírálatot – országosan elismert szakemberek közreműködésével – február 9-én tartják, Hévíz város idei borát tradicionális borvacsorán mutatják be az eredményhirdetést követően. Ezután a város több pontján is kínálják majd a győztes tételt.

A zsűri most is vakkóstolással értékel majd.
Fotó: HTE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában