Könyvjelzők az első osztályosoknak

2024.01.16. 13:30

Egervári műemlékekről készültek a rajzok

A várkastély, az általános iskola épülete és az Alexandriai Szent Katalin templom szerepel azokon a könyvjelzőkön, melyeket mostantól minden első osztályos egervári kisdiák ajándékba kap az önkormányzattól. Az ötlet a Zala Múltja Hagyományőrző Egyesület elnökétől, Papp Tamástól származik, a rajzokat Molnár Éva illusztrátor készítette.

Mozsár Eszter

Gyerkó Gábor, Molnár Éva és Papp Tamás az önkormányzat számára ajándékozott akvarellekkel és a könyvjelzőkkel.

Fotó: Pezzetta Umberto

Az említett helytörténeti nevezetességek akvarellel és filctollal születtek alig egy hónap alatt, avat be a műhelytitokba Molnár Éva, aki szabadidejében autodidakta módon alkot. Már több alkalommal dolgozott együtt az egyesülettel, az általuk kiadott kiadványokat színesítik rajzai. Papp Tamás egyesületi elnök érdeklődésünkre elmondta, régóta szerette volna megvalósítani ötletét, miszerint igényes grafika formájában örökítsék meg az adott település műemlékeit, jellegzetes tereit, intézményeit. Elsőként az egervári könyvjelzőket nyomtatták ki, de már folyamatban vannak a tárgyalások, hasonlóak készülnének Zalaegerszeg helytörténeti nevezetességeiről. Azon már QR-kódok is szerepelnek, amivel az adott épület történetéről tudhatunk meg többet. Ezzel az akcióval egyúttal az olvasást szeretnék népszerűsíteni, mondta Papp Tamás, aki reméli, hogy több zalai település is él a lehetőséggel.

Gyerkó Gábor egervári polgármester arról tájékoztatott, ezentúl minden szeptemberben eljuttatják az első osztályos diákoknak a helyi értékeket ábrázoló könyvjelzőket. Egyúttal köszönetet mondott az egyesület és a Molnár Éva által felajánlott képekért, amiket a helyi intézményekben helyeznek majd el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában