Sajtótájékoztató

2024.01.30. 14:00

Cseresnyés Péter: Sikeres volt a nemzeti konzultáció

A nemzeti konzultáció eredményeiről, a válaszokból leszűrt választói akaratról beszélt keddi sajtótájékoztatóján Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, aki Balogh László polgármesterrel együtt a helyi baloldal kétszínűségéről is lerántotta a leplet.

Pásztor András

Cseresnyés Péter (balról) és Balogh László polgármester a sajtótájékoztatón

Fotó: Szakony Attila

Mint azt Cseresnyés Péter elmondta: a közelmúltban lezárult nemzeti konzultáció sikeresnek mondható, hiszen több mint másfél millió ember, a választópolgárok közel ötöde osztotta meg véleményét a kormánnyal olyan fontos kérdésekben, mint a migráció, a genderpropaganda és a háború.

– A fent említett három témában elsöprő volt azok véleménye, akik úgy gondolják, hogy a gyermekek szexuális nevelése, felvilágosítása kizárólag a szülők feladata – említette Cseresnyés Péter. – Emellett a migráció megállítását is fontos feladatnak tekintik a magyarok, hiszen az ebből fakadó kulturális ellentét tönkreteszi Európát. Az orosz-ukrán háború kapcsán pedig egyértelműen kijelenthető, hogy a válaszadó döntő többsége békepárti, s azonnali fegyverszünetet szeretne, már csak azért is, mert a brüsszeli szankciós politika minden uniós tagállamnak gazdasági nehézségeket okoz.

Cseresnyés Péter hangsúlyozta: az ország szuverenitásával kapcsolatban is elmondták véleményüket a magyarok, a többség azt szeretné, hogy külföldről támogatott szervezetek ne avatkozzanak bele a választásokba.

– Jómagam is örülök a nemzeti konzultáció sikerének, hiszen tudom, hogy sok nagykanizsai is élt a lehetőséggel és visszaküldte a kérdőívet – fogalmazott Balogh László polgármester, aki hozzátette: sokan személyesen hozzá juttatták el a lezárt borítékokat, mert csak így látták biztosítottnak a kérdőívek beérkezését.

Mindezt azért emelte ki a polgármester, mert helyben is vannak  tapasztalatok arról, hogy a helyi baloldal emberei mindent elkövettek a konzultáció sikerességének aláásásáért, rengeteg postaládából tűntek el borítékok.

– Felmerül a kérdés, ha egy kormányzati kezdeményezéssel ilyen nyíltan szembe megy a baloldal, akkor miként várható el Gyurcsány Ferenc helyi emberétől, Horváth Jácinttól, hogy a várost érintő kérdésekben együttműködjön a kormánnyal? – tette fel a költői kérdést Balogh László polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában