Az irgalmas szamaritánus példáját követhetjük

2024.01.22. 15:30

Az ökumenikus imahét nyitó istentiszteletét Rédicsen tartották

Korosa Titanilla

Balról Pete Polgár Máté, Szakál Zoltán, Zsugyel Kornél és Ozsváth Imre

Fotó: Goór Lívia

Január 21-én vasárnap a rédicsi plébániatemplom először adott otthont az ökumenikus imahét nyitó istentiszteletének. Az idei imahét során az irgalmas szamaritánus történetére figyelünk, hogy meghalljuk a hívást arra, hogy szeressük Istent, és úgy szeressük felebarátunkat, mint magunkat.

Az irgalmas samaritánus (Lk 10,25–37) története áll a 2024. évi ökumenikus imahét középpontjában. Az imanyolcad alapigéje is ebből való: „Szeresd az Urat, a te Istenedet […] és felebarátodat, mint magadat.” (Lk 10,27) Január 21. és 28. között világszerte e gondolat köré gyűlve fohászkodnak a Krisztus-​hívők egységéért. A tematikát egy Burkina Fasó-​i ökumenikus munkacsoport készítette. Az imaheti füzet magyar változata ezúttal is a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának gondozásában jelent meg. Ebből közöljük dr. Veres András megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke és Steinbach József református püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke köszöntőjét.

Január 21. és 28. között világszerte e gondolat köré gyűlve fohászkodnak a Krisztus-hívők egységéért.

A rédicsi istentiszteleten Isten igéjét Szakál Zoltán református lelkész hirdette. Az orgonánál Nagy Tamás novai plébános szolgált, mellettük Zsugyel Kornél evangélikus lelkész és Ozsváth Imre református lelkész is jelen volt.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában