Újra kezd befagyni a Balaton

2024.01.14. 08:00

A tó vizén azért még ne korcsolyázzunk!

A hosszabb távú – tehát némi bizonytalanságot is magában rejtő – előrejelzések szerint az elmúlt napokban megtapasztalt időjárásra számíthatunk Zalában egész januárban.

Péter B. Árpád

Fotó: Belovári András

Vagyis éjjel néhány fokos (esetleg néha picit hidegebb) mínuszokra, nappal pedig valamivel fagypont feletti értékekre. A heti csúcs csütörtökön lesz, 3-12 fok közötti hőmérséklettel.

Fotó: Belovári András

Ezzel kapcsolatban Manninger Jenő, Keszthely polgármestere azt írta közösségi oldalán: „sajnos egyre ritkább, hogy télen egybefüggő jégtakaró borítja a Balatont. Utoljára 6 éve volt ilyen. Most elkezdődött a jegesedés, de legyünk óvatosak!”

Vagyis a jégre menni veszélyes, s mint a városvezető figyelmeztetett: ez csak akkor ajánlatos, ha az erre hivatott szakhatóságok is biztonságosnak nyilvánítják azt.

 

Fotó: Belovári András

– Ám ettől függetlenül is érdemes kilátogatni a partra, hiszen gyönyörű jelenségeket, csodákat képes létrehozni a természet – ajánlotta Manninger Jenő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában