Alapítványi bál

2024.01.21. 12:30

A nagykanizsai Batthyány-gimnázium diákjait támogatták

Sormáson, az István Parkhotelben 29. alkalommal rendezték meg szombaton a nagykanizsai Batthyány-gimnázium alapítványi bálját.

Benedek Bálint

A végzősök csoportos Bécsi keringővel nyitották a Batthyány-gimnázium alapítványi bálját

Fotó: Szakony Attila

Az eseményt a végzősök bécsi keringője nyitotta, majd a mintegy 240 fős vendégsereget Doucha Ferenc, a Batthyány Középiskoláért Alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntötte. Elmondta: örömmel látta, hogy megtelt a nagyterem ünneplőkkel, akik részvételükkel azt is jelzik mennyire fontos számukra a nagykanizsai gimnázium. A befolyó és az alapítvány számlájára kerülő pénzt minden esetben a gyerekekre költik, tehetséggondozásra, hazai, vagy külföldi utak támogatására, versenyeken való részvétel költségeire.

– A hagyományok tisztelete mellett a fejlődésre kell koncentrálnunk – vette át a szót Györek László, a Batthyány-gimnázium igazgatója. – Magyarország a 20. századot nem nyerte meg, de 21. századot még megnyerheti. Ennek elsősorban az lehet az alapja, hogy az oktatását olyan színvonalra emeli, ami ezt lehetővé teszi. A gimnáziumunk igyekszik változni és új célokat kitűzni, melyek megfelelnek a kor követelményeinek. Például a kommunikáció, az idegennyelv tudás és ehhez kapcsolódóan a két tanítási nyelvű képzésünk elindításával. Az alapítvány ezeket a célokat támogatja, amiért nagy köszönettel tartozunk minden támogatónknak.

Balogh László polgármester, a gimnázium korábbi igazgatója köszöntő beszédében gondolatban visszarepült az időben az iskola alapítására. De a bál kezdeteire is, amikor 1994-ben egy közösség alakult, akik a mai napig fontosnak érzik a diákok támogatását.

– Hiszünk abban, hogy a Batthyány-gimnázium fészek, búra, óvóhely, arborétum és kalandpark – folytatta. – De lehet bálpélda is, minőségi és igényes szórakozás közben a gimnazisták tanulását segítő nemes gesztus kinyilatkoztatása.

Ezt követően a végzősök még két táncot adtak elő, majd Kautzky Armand Jászai Mari-díjas magyar színművész versekkel és énekkel szórakoztatta a közönséget. Az est további részében Helios Zenekar adta a talpalávalót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában