Együtt rugaszkodtak neki az új évnek

2024.01.03. 10:30

A közös munkára koccintottak az öreghegyi polgárőrök

Fontos a jó start, tartja Besenyő és Öreghegy civil szervezete, s újévi koccintásra invitálta polgárőreit, pártolóit és barátait, így alig múlott el pár óra az új esztendőből, máris benépesült a hegyháton emelt közösség tér.

Fincza Zsuzsa

A szervező polgárőrök meghívták barátaikat is a találkozóra. A képen Gyenge Tiborné (középen) Bérczes Tivadarnéval és Németh Jenőnével, a besenyői nyugdíjasklub képviselőivel koccintott

Fotó: Fincza Zuzsa

- Kiváló évet tudhatunk magunk mögött, s a lelkesedést látva úgy tűnik, az idei sem lesz rosszabb - köszöntötte a megjelenteket Dancs István, a Besenyő és Öreghegy Polgárőr Egyesület elnöke, aki röviden összegezte az elért eredményeiket is. Élvezve a városi-településrészi önkormányzat és a polgárőr szövetség támogatását a tagság pártolóikkal karöltve szinte összeszámolhatatlanul sok órán át szabadidejében végzett önkéntes munkával felépítette a közösségi teret, amelynek avatását megtisztelte jelenlétével dr. Túrós András, az OPSZ elnöke is, és saját kezűleg adott át magas rangú  kitüntetéseket.

Nem szűkölködtek koccintanivalóban - többen egy-egy üveg pezsgővel a kezükben érkeztek 
Fotó: Fincza Zuzsa

 Az országban működő közel 2000 polgárőr egyesületnek mindössze 1 százaléka dicsekedhet azzal, amivel besenyő-öreghegyiek: megkapták, a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát, akárcsak az elnökük, Dancs István, az ezüst fokozatot Borsos József alelnök és Kiss Ernő vehette át.  

Már az új év első napján sokat összegyűltek Besenyő-Öreghegy közösségi terén
Fotó: Fincza Zsuzsa

Amúgy nem véletlen az ünnepélyes, közös koccintás, hiszen jubileumi évüknek rugaszkodtak neki: 2014-ben alakították meg a Besenyő és Öreghegy Polgárőr Egyesületet, az alapító 16 fős tagság mára a pártolókkal együtt több mint 100 fős közösséggé erősödött. Amire legbüszkébbek: sikerült elérniük, hogy az ellenőrzésük alá tartozó területeken vagyon elleni cselekmények miatt nem akadt dolguk a rendőröknek. 

 Az elmúlt évet Dancs István elnök értékelte 
Fotó: Fincza Zsuzsa

A környezetvédelmet továbbra is a legfontosabb feladataik között tartják számon - emelte ki a teendők sorából az egyesület elnöke - fokozott hangsúlyt fektetnek a megelőzésre, az illegális szeméttelepek felderítésére, és természetesen folytatják az immár 6. éve felvállalt aranyoslapi békamentő akciójukat is. 

Együtt dolgoztak, együtt építették fel a közösségi teret, együtt ünnepeltek 
Fotó: Fincza Zuzsa

- Amit elértünk: a jó út; a teljes közmű; a saját kezűleg épített  kápolna; a fedett közösségi tér; a biztonság; a tiszta környezet, túlnyomórészt közösségünk összefogásának, összeadott erejének köszönhető, ezért szerettük volna a jubileumi, ünnepi évet az első naptól együtt kezdeni, hiszen nagyon sok munka vár még ránk - tette hozzá Borsos József. 

A szervező polgárőrök meghívták barátaikat is a találkozóra. A képen Gyenge Tiborné (középen) Bérczes Tivadarnéval és Németh Jenőnével, a besenyői nyugdíjasklub képviselőivel koccintott 
Fotó: Fincza Zuzsa

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában