A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház közleménye

2024.01.15. 13:00

A kézsebészeti szakrendelés átmenetileg szünetel

A kézsebészeti szakrendelés átmeneti szünetelése nem jelenti a betegellátás megszűnését - közölte vasárnap a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház.

Antal Lívia

A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház

Fotó: Antal Lívia

Az intézmény közösségi oldalán megjelent tájékoztató szerint jelenleg a nem akut kézsebészeti ellátást igénylő pácienseket irányítják a hatóságilag kijelölt ajkai kórházba. Mindazok, akik korábban időpontot kaptak a zalaegerszegi kézsebészeti szakrendelésre, jelenleg is ellátásban részesülnek a baleseti ambulancián. Bizonyos kézsebészeti műtéteket a kórház ortopédiai osztálya is végez. Így a pattanó ujj, a kéztőalagút-szindróma, a ganglion eltávolítás, a kézen megjelenő ciszták, és a csontrendellenességek kezelése miatt nem kell átirányítani a pácienseket más város intézményébe.

Közleményében azt is írta a kórház: az orvos feladata, hogy megállapítsa, mely esetben indokolt és szükséges a páciensek továbbutalása. A kórház elsődleges célja, hogy a betegekhez minél közelebb, elsősorban a megyében legyen biztosított a kézsebészeti ellátás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában