Jótékonysági koncert a „Közgázban”

2024.01.24. 18:30

A Chanson Brass Keszthelyen is elvarázsolta a népes publikumot

Nagysikerű újévi koncertet adott a Chanson Brass kamarazenekar a Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Közgazdasági Technikum alapítványának javára.

Péter B. Árpád

A Chanson Brass kitűnő hangulatú újévköszöntő jótékonysági koncertet adott Keszthelyen

Fotó: közgazdasági technikum

Az intézmény koncertteremmé alakított aulája megtelt vendégekkel, akik felajánlásaikkal támogathatták a Keszthelyi Közgazdasági Szakképzésért Alapítványt. Páhi Sándorné Szalai Éva igazgató köszöntőbeszédében elmondta: a koncert bevételét tehetséggondozásra, az intézmény tehetséges diákjainak támogatására használják fel.

Az iskola első embere arról is szólt, a 2022-2023-as tanévben, az intézmény tehetségnapján nyolcvanhat diák részesült elismerésben országos, területi, megyei tanulmányi és sportversenyen elért kiváló helyezéséért. Kiemelte, a hangversenynek nemcsak a felajánlások gyűjtése a célja, hanem ez a köszönet kifejezése is egyben az alapítvány támogatóinak.

A koncert hatalmas sikert aratott, köszönhetően annak, hogy a zenekar színes és szórakoztató műsort állított össze erre az estére. A kulturális kalandozás a késő romantika korszakától egészen a közelmúltban bemutatásának ötvenedik évfordulóját ünneplő Keresztapa című film főcímdaláig terjedt, s persze a ráadásszámok sem maradhattak el – a publikum vastapsától kísérve.

Az újévi koncerten Solymosi Péter (trombita), Keszthelyi Bálint (trombita), Szabó Balázs (kürt), Lenkei-Major Lilla (harsona), valamint Balázs Gábor (tuba) lépett a közönség elé – jótékonyságból, támogatva a Közgáz alapítványának céljait, küldetését.

Az iskola és civil szervezetének közössége pedig azt is bejelentette, ezt az újévköszöntő rendezvényt hagyományteremtő céllal indították útjára, így a reménység szerint folytatása következik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában