Helyi közélet

2024.01.07. 11:00

A bagodi ovisok Bethelem Dávid nyíltvizí úszó olimpikonnak szurkolnak

Bagod Január 8-tól számítva 200 nap múlva kezdődik az olimpia Párizsban, amiben a zalai Bagod községnek is van érintettsége.

Arany Horváth Zsuzsa

A bagodi ovisok e módon szurkolnak földijüknek

Forrás: Bagodi Önkormányzat

Kilenc hónapos kora óta bagodi lakos ugyanis az a Betlehem Dávid világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes magyar nyílt vízi úszó, aki 20 éves kora ellenére több számban is kvalifikálta magát a párizsi olimpiára. A sportoló 2020 óta Veszprémben készül a megmérettetésekre, tájékoztatta lapunkat Sipos Ferenc polgármester.

Betlehem Dávid 2022. május végén az az évi FINA Maratoni Úszó Világkupa-sorozat első állomásán, a portugáliai Setúbalban a 10 km-es távon 7. helyen ért célba, míg a 6 km-es csapatversenyben bronzérmes lett. Ugyancsak Setúbalban rendezték néhány nappal később, június elején a junior nyílt vízi úszó-Európa-bajnokságot, ahol a 10 km-es távon is, és az 5 km-es csapatversenyben   is az első helyen végzett. Június végén a budapesti világbajnokságon 5 kilométeren a 7., 10 kilométeren pedig az 5. helyen végzett.  A 6 kilométeres csapatversenyben ezüstérmes lett. Július elején a FINA Maratoni Úszó Világkupa-sorozat második állomásán, Párizsban a 10 km-es távon a negyedik helyen végzett. A római Európa-bajnokságon második volt csapatban. Szeptemberben a junior vb-n első lett 10 km-en.

A 2023-as úszó világbajnokságon a 6 kilométeres csapatversenyben ezüstérmet szerzett.

Képünk a bagodi óvodában készült, ahol a gyerekek buzdításul tartják a 200-as, a visszaszámlálást jelképező táblákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában