Nemzetiségi hagyományok

2023.12.04. 11:00

Német adventi ünnepség a kiskanizsai templomban

A város német nemzetiségi önkormányzata harmadik alkalommal rendezte meg szombaton a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony-templomban Adventskranz elnevezésű ünnepségét.

Benedek Bálint

Nagy Vendel celebrálta a szentmisét a német nemzetiségi ünnepségen a kiskanizsai templomban

Fotó: Gergely Szilárd

Az adventi időszak kezdetén már bő húsz éve szervez összejöveteleket a Német Nemzetiségi Önkormányzatok Vas-Zala Megyei Szövetsége. Lancsák József nagykanizsai elnök mellett Unger Bernadett a szövetség nevében is megfogalmazta gondolatait. Ezután Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte a résztvevőket, méltatta az advent jelentőségét, a nemzetiségi hagyományok megőrzésének fontosságát.

A két vármegye valamennyi német önkormányzata és nemzetiségi kórusai találkoztak. A rendezvényen közel 200 fő részesülhetett a német nyelvű szentmise végén az áldásában, a misét Nagy Vendel kanonok, címzetes apátplébános celebrálta. Majd pedig a kórusok adventi, sváb népi énekeket, karácsonyi dalokat adtak elő, de orgonajátékban is gyönyörködhettek a hívek az adventi készülődés, a karácsonyra hangolódás jegyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában