Tartós élelmiszerrel segítenek

2023.12.07. 07:30

Keszthelyen lisztet, olajat, tésztát és rizst kapnak a rászorulók

Több tonnányi tartós élelmiszerrel segíti a térségben élő rászorulókat Keszthelyen és Gyenesdiáson a Rózsahegyi-áruház.

Péter B. Árpád

Segítség a rászorulóknak. Csótár András, Dósa Zsolt, Raffai-Réz Ildikó és Rózsahegyi Benjámin a sajtótájékoztatón

Fotó: Péter B. Árpád

Az ünnepek közeledtével arra gondolt a cég csapata, hogy Keszthelyen és környékén étolajat, száraztésztát, rizst és lisztet ajánl fel azoknak, akiknek nehézséget okoz a bevásárlás, „mert talán ezekre van mindenkinek a legnagyobb szüksége”, bocsátotta előre Rózsahegyi Benjámin, a kft. ügyvezető igazgatója.

Lisztből 600 kilót, rizsből egy tonnát, száraztésztából 700 kilót s étolajból hozzávetőleg 800-900 litert halmozott fel a vállalkozás, jótékony célra. Az áruk már a raklapokon várják, hogy örömet okozzanak sok száz embernek.

Csótár András önkormányzati képviselő a ma tartott sajtótájékoztatón kijelentette, a város nagyra értékeli ezt a nemes gesztust, a város fideszes bizottsági elnökei pedig örömmel segítenek majd abban, hogy az adomány jó helyre kerüljön.

– Úgy gondoljuk, azok a vállalkozások, amelyeknek lehetősége van segíteni, s ezt meg is teszik, példát mutatnak a közösség számára. Ilyenkor, advent idején mindig egy picit nagyobb figyelem jut a rászorulókra, és ehhez mi is próbálunk hozzájárulni – tette hozzá a politikus.

Csótár András úgy fogalmazott, ez a segítő gesztus mások számára is minta lehet.

Dósa Zsolt városatya elmondta, a cég már korábban feltérképezte vásárlói körében azokat, akik támogatásra szorulnak, s ha valaki közülük ezekben a hetekben Keszthelyen vagy Gyenesdiáson vásárol a kft. valamely üzletében, megkapja az előre elkészített élelmiszercsomagot, amellyel könnyebb lehet családja számára a karácsonyi időszakra való felkészülés.

Raffai-Réz Ildikó önkormányzati képviselő úgy folytatta, a körzetükben élő rászorulókat értesítik majd erről a lehetőségről, arra biztatva őket, hogy keressék fel a Rózsahegyi Kft. üzleteit, hiszen a cég nagylelkű adománya nekik is segítséget jelenthet a közelgő ünnep idején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában