Egy regisztráció után díjmentesen érkeznek majd a korszerű fényforrások

2023.12.06. 10:30

Keszthely is csatlakozott a LED-csereprogramhoz

Manninger Jenő polgármester elmondta, a CYEB Kft. energiahatékony égőket bocsát a jelentkezők rendelkezésére, az önkormányzat pedig átadópontot alakít ki, ahol a helyiek átvehetik a korszerű fényforrásokat. Keszthelyen a Fejér György Városi Könyvtár lesz a helyszín.

Péter B. Árpád

Manninger Jenő: Arra kérjük a keszthelyieket, minél többen regisztráljanak

Fotó: Péter B. Árpád

A jelentkezők térítésmentesen kapják majd meg a LED-égőket. Ennek csupán annyi a feltétele, hogy ezek a jelentkezéskor feltüntetett háztartásba kerüljenek, s legalább két évig használják azokat.

A polgármester arról is beszélt, a ledcsere.hu oldalon találnak bővebb információt az érdeklődők, s ezen a felületen lehet regisztrálni is. Manninger Jenő felhívta a figyelmet, hogy a jelentkezéshez egy saját névre szóló villanyszámlát is csatolni kell. Ezt szkennelve vagy fotóként egyaránt be lehet küldeni.

– Mindenkit arra biztatunk, csatlakozzon ehhez a programhoz, mert az egyszerű adminisztrációt leszámítva nincs több feladat, amely után nemsokára megérkeznek a hosszú élettartamú, energiatakarékos égők, s ezekkel jelentős mennyiségű áram megspórolható. A felmérések szerint a világítást illetően akár 30-40 százalékkal is csökkenhet a felhasznált mennyiség – emelte ki Manninger Jenő.

A városvezető leszögezte, Keszthely, sok más településhez hasonlóan azért csatlakozott e programhoz, mert ezzel a helyiek terítés nélkül juthatnak korszerű fényforrásokhoz. Elárulta, mindez kormányzati szándék, a kabinet ugyanis kötelezi az energiakereskedő cégeket arra, hogy hatékonyságnövelő programokban vegyenek részt.

– A kevesebb fogyasztás össztársadalmi és nemzetgazdasági érdek, ezért ösztönzi mindezt a kormányzat, mi pedig szívesen részt veszünk ebben, s arra kérjük a keszthelyieket, minél többen regisztráljanak, hiszen egy-két hónap elteltével teljesen ingyen hozzájuthatnak ezekhez az égőkhöz – fűzte hozzá Manninger Jenő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában