Szeretetet adnak és szeretetet kapnak

2023.12.20. 20:00

Karácsonyi ünnepség a Gondoskodás otthonban

A négy gyertya megható és tanulságos történetét adta elő a lakókból és ápolókból álló Mákvirág színjátszó csoport a pózvai Gondoskodás Integrált Szociális Intézmény karácsonyi ünnepségén.

Antal Lívia

A négy gyertya történetét adták elő

Fotó: Antal Lívia

Az előadást köszöntők előzték meg. Vigh László országgyűlési képviselő azt mondta, advent időszakát arra használjuk ki, hogy elcsendesedjünk és adjunk valamit másoknak. Ez egy ilyen gondoskodást nyújtó intézményben a mindennapok része, ahol egy évben, beleszámítva az ünnepnapokat is, közel 9 ezer órát fordítanak a lakókra az ápolók és az orvosok. Erről csak a köszönet szaván lehet beszélni.

Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Kirendeltségének igazgatója úgy fogalmazott, hogy a mai rendezvényen is felemelő előadást láthatott. Kiemelte, egy intézményben családtagok hiányában nagyon nehéz megélni a karácsonyt, de a kollégák a színdarabok betanításával is mindent megtesznek azért, hogy az ünnep a lehető legteljesebb legyen a lakók számára.

Vigh László, Keszei Erika és Zimborás Béla
Fotó: Antal Lívia

Szeretni a legcsodálatosabb dolog a világban. Tudni azt, hogy vannak emberek, lakók, akik számára ez valóban csodálatos. Az intézmény munkatársai ezt az értéket képviselik. Az ünnepi várakozásban melegség tölti el szívüket. Ilyenkor egy-egy pillanatra megállnak, és számvetést készítenek a jóságból, amit adtak és kaptak, és elraktározzák a lelkükben a következő évre, fogalmazta meg ünnepi gondolatait Keszei Erika intézményvezető. A pózvai Gondoskodás Integrált Szociális Intézményben 465-en élnek, akikről közel kétszázan gondoskodnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában