Balaicz Zoltán polgármester gyújtotta meg a negyedik adventi gyertyát

2023.12.23. 20:00

Gazdag programsorozat zárult Zalaegerszegen

Koncertekkel, látványos gólyalábas „angyali” meglepetéssel és a negyedik gyertya meggyújtásával zárult az Egerszegi Advent 2023-as programsorozata. A szombati rendezvényen az Adventi Kézfogás karitatív akciójában összegyűlt összeget is átadták.

Mozsár Eszter

Balaicz Zoltán családjával együtt gyújtotta meg a negyedik adventi gyertyát a Dísz téren.

Fotó: Mozsár Eszter

Ahogy az első, úgy az utolsó gyertyát is Balaicz Zoltán polgármester gyújtotta meg családjával a Dísz téren. A városvezető emlékeztetett, minden eddiginél több helyszínen, több fénnyel, dekorációval és programelemmel ünnepeltünk idén. Köszönetet mondott a Keresztury VMK, a Zalaegerszegi Rendezvényszervező Kft., a Zalaegerszegi Jégsport Alapítvány munkatársainak és természetesen a támogató cégeknek, valamint a kereskedőknek és vendéglátóknak, a fellépőknek, hogy hangulatossá varázsolták a készülődést. Megköszönte a karitatív akciókban résztvevők munkáját is.

Kelemen Attila és Balaicz Zoltánné nyújtotta át az Adventi Kézfogás adományaként összegyűlt összeget Németh Gábornak. 
Fotó: Mozsár Eszter

A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány a segítőivel együtt mintegy másfél millió forintot gyűjtött. Mellettük zajlott Balaicz Zoltánné fővédnökségével az Adventi Kézfogás.

Gólyalábas "angyali" meglepetés okozott nagy örömöt a gyerekeknek 
Fotó: Mozsár Eszter

Nyolc szervezetnek köszönhetően – a Bársonytalp Zala Egyesület, a Zala Vármegyei Civil Központ, a Gondviselés Háza Zárda utcai Idősek Otthonáért Alapítvány, a ZSzC Csány-technikum, a Down Mosolyambulancia, a Zalaegerszegi Diákönkormányzat, a Családkapocs Egyesület és a Várva Várt Alapítvány – gyűlt össze 500 ezer forint, amit Balaicz Zoltánné és Kelemen Attila, a Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője nyújtott át Németh Gábornak, a Zalaegerszegi Egyetemisták Egyesülete elnökének. Ő továbbítja azt egy nehéz helyzetben élő egyetemista fiatalnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában