Igazi különlegesség

2023.12.28. 17:17

180 millió forintos hajó a BAHART flottájában

Sajátos közbeszerzési eljárást zárult le: a Balatoni Hajózási Zrt. felhívására eleve csak egyetlen ajánlattevő jelentkezhetett, miután a megvásárolni kívánt hajó ennek a cégnek a tulajdonában volt.

Zaol.hu

Fotó: Balatoni József

Az ajánlattevő Vanyolai Hajózási Kft. 180 236 220 forintot kért és kap a Jókaiért. A hajót a vevő az 1888 és 1926 között működő jogelődje által üzemeltetett csavargőzös hajóflotta minden, még fellelhető egységével a nosztalgiaflotta részeként kívánja üzemeltetni közbeszerzési hatóság közzététele szerint.

A nosztalgiaflotta működtetésével a balatoni gőzhajózás nagy korszakának kíván emléket állítani.

A történelmi flotta fellelhető hajói – egyetlen kivétellel – már a Balatoni Hajózási társaság rendelkezésére állnak. Nosztalgiaflottájának minden egysége a magyar hajógyártás jelentős emléke; koruk, kialakításuk, valamint történelmi értékük alapján egységes flottát képeznek, és a balatoni gőzhajózás nagy korszakának állítanak emléket. A Hajóregiszter adatai szerint az azonos időszakban, ugyanilyen funkciókkal (nem hadihajó, nem teherhajó) épített hajók közül csak a Jókai nem semmisült meg és van üzemképes állapotban.

A teljes cikket a likebalaton.hu oldalon olvashatja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában