Felújítják a közösségi házat

2023.11.02. 17:00

Újabb energetikai fejlesztés Nagylengyelben

Nagylengyelben befejezéséhez közeledik a közösségi ház külső felújítása, amelyre a helyhatóság a TOP Plusz program önkormányzati épületek energetikai korszerűsítését célzó kiírásán nyert 18 millió forintos támogatást.

Antal Lívia

A pályázatból elnyert forrásból napelemeket telepítettek a tetőre, valamint hő- és vízszigeteléssel látták el a közösségi ház épületszárnyát. Mivel a bolt épületrészére nem vonatkozott a pályázat, annak szigetelését az önkormányzat saját forrásból valósította meg, mondta el Scheiber Ildikó polgármester. Konditerem, ifjúsági klub, valamint a polgárőr egyesület irodája található a közösségi házban, ahol a nyugdíjas klub is helyet kap majd. Az épület energetikai felújításával az önkormányzat újabb fontos lépést tett kiadásainak csökkentése érdekében. Az orvosi rendelő és az óvoda épületét már korábban hőszigetelték, illetve látták el napelemekkel. Az egykori premontrei zárda épületét is szeretnék külsőleg felújítani, amelynek egyik helyiségében alakították ki mintegy két éve a helyi, egyházi és a göcseji tájegység értékeit bemutató Kis Göcseji Kincsesházat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában