Több mint 12 ezer duális képzőhely működik jelenleg hazánkban

2023.11.15. 15:00

Szakképzési fórumot szerveztek az aktuális változásokról Zalaegerszegen

Fókuszban a szakképzés címmel szervezett fórumot szerdán Zalaegerszegen a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. A Mindszentyneumban tartott szakmai találkozón a régió vállalkozásai és szakképző intézményeinek képviselői vettek részt, akik a szakképzés aktuális változásairól hallhattak előadásokat, illetve tehették fel kérdéseiket.

Mozsár Eszter

A zalaegerszegi szakképzési fórumon Szabó László, Bangó-Rodek Viktória és dr. Klész Tibor.

Fotó: Mozsár Eszter

Zalában több mint 400, míg az országban mintegy 12 ezer duális képzőhely működik, tudtuk meg dr. Klész Tibortól, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara duális képzésért felelős osztályvezetőjétől. Előadásában elsősorban a nyáron hatályba lépett jogszabályváltozásokról beszélt, így többek között a szakképzési munkaszerződésről, a munkabér és szabadság megállapításáról, valamint az adókedvezmény érvényesítésének változásairól szólt. A szakember úgy véli, ezek a változások előremutatóak, mindenképpen segítséget jelentenek a jogalkalmazó közegnek, legyen az szakképző intézmény vagy duális képzőhely. Cél, hogy a tanulók minél könnyebben jussanak szakmához, mondta dr. Klész Tibor. Az osztályvezető hozzátette, hetente kimutatást végeznek a duális képzőhelyekről, jelenleg mintegy tízezer gazdálkodó szervezetet tartanak nyilván. Ez növekedést jelent az elmúlt évekhez képest, tette hozzá.

A KRÉTA Duális Moduljának kezelését és annak fejlesztését Szabó László, az Educational Development Informatikai Zrt. oktatási igazgatója ismertette. Lapunk érdeklődésére Bangó-Rodek Viktória szakképzési csoportvezető hozzátette, a komplex digitális tanulástámogató modult tavaly vezették be, fontos, hogy minden változásról naprakész információval lássák el az oktatási intézményeket, valamint a duális képzést biztosító cégeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában