Javuló jövedelmezőség, biztos tőkepozíció

2023.11.30. 14:03

Lekörözte a mezőnyt az MBH Bank

Impozáns eredményadatokat közölt az első kilenc hónapról szóló jelentésében az MBH Bank. A Világgazdaság tudósítása szerint a pénzügyi szolgáltató több mint 272 milliárd forintnyi, adózás előtti eredményt termelt az első három negyedévben, kiugróan magas tőkearányos megtérülés mellett. A bankcsoport mérlegfőösszege szeptember végén meghaladta a 10 700 milliárd forintot.

Zaol.hu

Stabilan növekvő pénzügyi eredményekkel zárta az év első kilenc hónapját, ezen belül pedig a harmadik negyedévet az MBH Bank – derül ki a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett adatokból.

Az idei év harmadik negyedében közel 107 milliárd forint korrigált adózás előtti eredményt ért el a bank, az első három negyedév korrigált adózás előtti eredménye így 272,3 milliárd forintot tett ki.

Az idei harmadik negyedévben már világosan megmutatkozott, hogy a fúzió révén nemcsak egy a korábbiaknál jóval nagyobb, de hatékonyságát tekintve is fejlettebb, új pénzintézet jött létre. Most kezd csak el igazán látszani a befektetett munka megtérülése: az MBH Bank bebizonyította, hogy képes stabil működés és tőkehelyzet mellett folyamatosan növelni eredményeit, és közben organikusan és akvizíciókkal is gyarapítani piaci részesedését – mondta el a negyedéves számok kapcsán dr. Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója.

További részletek a Világgazdaság cikkében:

https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2023/11/lekorozte-a-mezonyt-az-mbh-bank

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában