Gazdaság, államháztartás Óperencián innen és túl - 2023 késő ősz

2023.11.08. 20:00

Közgazdász délután a Költségvetési Tanács elnökével a PE egerszegi kampuszán

A Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Zala Megyei Szervezete a VOSZ Zala Vármegyei Szervezetével karöltve rendezte meg szerdán a Közgazdász délutánt a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában. A nagy hagyományokkal bíró rendezvény kapcsolódott a fennállása 50. évfordulóját idén ünneplő zalai szervezet eseménysorozatához.

Arany Horváth Zsuzsa

Dr. Csanádi Ágnes egyetemi docens, az MKT zalai szervezetének alelnöke és prof. dr. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, mögöttük Berta László, az MKT ZMSZ elnöke az összejövetel kezdetén

Fotó: Pezzetta Umberto

A résztvevőket, a zalai gazdasági élet fontos szereplőit, a társaság zalai tagjait, az érdeklődő egyetemi hallgatókat dr. Csanádi Ágnes, a megyei szervezet alelnöke köszöntötte, majd a Gazdaság, államháztartás Óperencián innen és túl - 2023 késő ősz című előadásában dr. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, egyetemi professzor szólt a világgazdaságot jelenleg meghatározó - már a közeli jövőben nagy erőegyensúly-változásokat hozó - jelenségekről, a magyar gazdaság kondícióiról, a GDP, a költségvetés, az államadósság állapotáról, a Magyar Nemzeti Bank hiányáról, az infláció várható mérséklődéséről. Az előadást későbbi cikkünkben foglaljuk össze. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában