Hárman részesültek elismerésben a szociális munka napján Zalaegerszegen

2023.11.14. 20:00

Köszönet a rászorulók ellátásáért és segítéséért

November 12-e a szociális munka napja. Zalaegerszeg önkormányzata ez alkalomból tartott ünnepséget kedden a városházán, amelyen a város szociális ellátórendszerében dolgozó három munkatársat ismert el oklevéllel és tárgyjutalommal.

Antal Lívia

Déri Jánosné, Horváth Rita, Balaicz Zoltán és Ivanicsné Ruzsics Judit

Fotó: Antal Lívia

A Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége által javasoltan november 12-e 1997 óta a szociális munka napja, amit az Országgyűlés a 2016. decemberi döntésével munkaszüneti nappá nyilvánított hazánkban. Ez a nap minden évben jó alkalom arra, hogy a közvélemény figyelme ráirányuljon azokra, akik rászoruló embertársaik segítését választották hivatásként, hangzott el az esemény felvezetésében.

- A szociális munka világnapja arra mutat rá, hogy olyan emberek élnek és dolgoznak közöttünk, akik rendkívül sokat tesznek egy-egy közösségért a mindennapokban. Ők valóban szolgálnak, hiszen mindent elkövetnek azért, hogy a rájuk bízottak élete, amennyire csak lehet, jobbá váljon – köszöntötte a jelenlévőket Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.

Kiemelte, a város úttörő a tekintetben, hogy már 2001-ben rendezett ilyen jellegű ünnepséget, amely azóta hagyománnyá vált. Mint mondta, az intézményvezetők javaslata alapján választják ki minden évben az elismerésre érdemeseket. Büszkeséggel töltheti el azokat, akik felelősséggel és kitartással végzett munkájukért köszönetként megkapják, míg a kollégáknak példát jelenthet, annak a mintegy 200 főnek, aki a város szociális ellátórendszerében dolgozik, hangsúlyozta a polgármester.

A kitüntetettek és a polgármester a város szociális intézményei vezetőinek társaságában

Beszédét követően átadta az elismeréseket. A szociális szolgáltatás területén végzett kiemelkedő színvonalú segítő tevékenysége és szakmai munkája elismeréséül elsőként Déri Jánosnét szólította. Elhangzott, a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központban 2015 óta dolgozik adminisztrátorként. Humánus ember maximális felelősségérzettel, kollégái és az intézményhez fordulók mindig számíthatnak rá. A szociális munka napja alkalmából elismerést vehetett át Horváth Rita, a Gondozási Központ gazdasági csoportjának könyvelője. Az intézményben 1999 decemberétől dolgozik. Szakmai munkája magas színvonalú, munkateljesítménye kiemelkedő. A harmadik elismerésben részesült személy szintén a Gondozási Központ munkatársa. Ivanicsné Ruzsics Judit 2006 júliusában mentálhigiénés munkatársként óriási lendülettel vetette bele magát a mindennapi munkába, segítve az újonnan megnyílt Idősek Otthonába beköltöző ellátottakat, hozzátartozóikat és a kollégákat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában