Könyvtári szombat

2023.11.17. 11:00

Ingyenes újság, gólyalábazás, mesenézés Nagykanizsán

A nagykanizsai Halis-könyvtárban november 18-án, szombaton 9 órakor ismét várják a családokat a könyvtárba. Ezúttal három programból választhatnak az érdeklődők.

Benedek Bálint

Több programmal is vár a könyvtár

Fotó: Szakony Attila

A bibliotéka előfizetett az Arcanum Digitális Tudománytár szolgáltatásaira. Ez kiváló lehetőség régi folyóiratok, dokumentumok, újságok olvasására. A szolgáltatás igénybevétele ingyenes a könyvtárban. Krasznai Bertalan könyvtáros 9 órától várja az érdeklődőket s beszél a feltételekről, a tudománytár használatáról. Ráadásul a bibliotéka minden nagykanizsai újságot elérhetővé tett "nagykar" című honlapján, ezek másutt nem is elérhetők. Hosszú ideig nem volt azonban Nagykanizsán újság. Ezt pótolta a Zalai Hírlap. Most a Zalai Hírlap is elérhető olvasóik számára kizárólag a könyvtárban. A nyitvatartási idő alatt, 9 és 13 óra között Pálfi Dénes könyvtáros vezetésével meg lehet tanulni gólyalábon járni, amit óvodák és iskolák már beépítettek mozgásos tevékenységeik közé. A bibliotékában szeretnék, ha mindenki megtapasztalná az újabb generációk tagjai közül is a gólyalábazás örömét. A nap zárásaként 10.15-től Bognár Csilla könyvtáros klasszikus és kortárs papírszínházi meséket mutat be. Ez a program a mesehallgatásnak és mesenézésnek eddig kevésbé ismert világába repíti a gyerekeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában