Kötegelve, zsákolva

2023.11.02. 08:00

Elkezdődött az őszi zöldhulladékgyűjtési akció Zalaegerszegen

A Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. elkezdte az őszi hulladékgyűjtést Zalaegerszegnek azon a részein, ahol a rendszeres, hetente történő zöldhulladékgyűjtés is megoldott.

Szabó Judit

Igénybejelentést követően viszik el a zöldhulladékot

Fotó: Shutterstock

A kötegelt zöldhulladékot csak igénybejelentést követően viszik el. A zöldhulladék-elszállítást kérő ingatlantulajdonosoknak a városrészenként meghirdetett gyűjtési napra kell bejelenteni szállítási igényüket. A szolgáltató csak az igénybejelentést leadó ingatlanokat keresi fel és csak a városrészenként meghirdetett napon kihelyezett hulladékokat szállítja el térítésmentesen. Az érintett ingatlannak rendelkeznie kell érvényes hulladékszállítási előfizetéssel, valamint díjtartozásmentesnek kell lennie. A zöldhulladékokat az időpont egyeztetéssel rendelkező átvételi napon, reggel 7:00 óráig kell kihelyezni, kerítésen kívül, az úttest közelében, szállítójárművel megközelíthető helyre. A bejelentett mennyiségtől függően a kötegelt ágak, gallyak elszállítása a következő munkanapokra áttolódhat. A fás szárú hulladékot (levágott gallyakat, ágakat, bokrokat) maximum 2 m3 mennyiségben és maximum 2 méter hosszúságú, kötegelt állapotban viszik el, a falevelet és füvet, lágyszárú növényeket pedig bezsákolva. 

A begyűjtött anyagokat komposztálják, ezért a gyűjtőszemélyzet csak a teljesen tiszta (kommunális hulladék-, fólia-, törmelék- stb.) mentes zöldhulladékot veszi át. A kiürített gyűjtőzsákot a komposzt tisztasága érdekében a helyszínen hagyják.  Az igényeket a meghirdetett időpont előtti munkanap 12.00 óráig lehet leadni. Az akció október közepén kezdődött és november 23-ig tart, a városrészekre szabott időpontok az alábbi linken érhetők el:  https://www.facebook.com/p/Zalai-K%C3%B6zszolg%C3%A1ltat%C3%B3-Nonprofit-Kft-100057233268412/?paipv=0&eav=AfaU6dEWeazdVZIgvwLuW2Gx6TYuM9aZnwC4_fW61SRnjs49SKQWmFsJ6ZfQAKTVhsI&_rdr

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában