A jelen ajándék

2023.11.27. 16:00

Bensőségesen ünnepelték a Belvárosi Idősek Klubja 35. évfordulóját

"A múlt emlék, a jövő titok, a jelen ajándék" - olvasható a zalaegerszegi Belvárosi Idősek Klubja képes faliújságján az idézet, amely mottója is lehetett a klub 35 éves működését felidéző hétfői ünnepségnek.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Pezzetta Umberto

A Kossuth utcában működő hatvan férőhelyes klub és a felette elhelyezkedő 57 lakóhelyes idősotthon 1988 óta szolgálja a zalaegerszegieket, akik magasabb életkoruk éveit is szeretnék fizikai, szellemi értelemben aktívan, barátok közt tölteni. A város önkormányzatának vezetői és a városrészi képviselők nemcsak a születésnap alkalmával látogattak a nappali programot kínáló klubba, számos eseményen vesznek részt, erről szólt Balaicz Zoltán polgármester a bensőséges rendezvényen, azt is jelezve, hogy Európában 1981 óta csökken a lakosságszám, növekszik az idősek száma. A klub jó találkozóhely a zalaegerszegiek számára, az itt dolgozók tartalmas napokat biztosítanak számukra. Ezért a polgármester a kollektíva munkáját elismerő oklevelet nyújtott át Devecser Bernadett klubvezetőnek, aki felidézte a 35 év emlékezetes pillanatait. 

Az ünneplés hangulatához a klubtagok közül Simon Ferenc és Kovács Piroska szavalata járult hozzá, utóbbi külön köszöntésben is részesült, mivel a kilencvenes évek eleje óta aktív tagja a közösségnek. A pohárköszöntőt dr. Káldi Dávid önkormányzati képviselő mondta, miután az egybegyűltek meghallgatták a Liszt Ferenc Általános Iskola diákjainak kórusművekből álló műsorát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában